Barış Ortaokulu

Vizyon: Demokratik, çağdaş, sosyal hukuk devletimize; İnsan haklarına saygılı ve duyarlı; Akıcılık ve bilime önem veren; Araştırmacı ve sorgulayıcı, eleştirel; Dürüst, iyi ahlaklı; Çevreye duyarlı; Kendisiyle ve toplumla barışık, üretken, yaratıcı; bireyler yetiştirmek istiyoruz.

Misyon: Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.

Başarılar:

Saatler: Derse Başlama : 08:40 Ders Bitişi : 14:50
Isınma: Kalorifer
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Okulumuz Eğitim bölgesi kapsamındaki uzak alanlardan Taşımalı servis ile öğrenci gelmektedir.
Sportif Etkinlikler: Voleybol turnuvalarına katılım ve üst düzey başarılar. Satranç turnuvalarına katılım ve üst düzey başarılar. Güreş sporu yarışmalarına katılım ve üst düzey başarılar.İl geneli Yarışmalarda dereceler...
Bilimsel Etkinlikler: 2016 ile 2019 yılları arasında TÜBİTAK 4600 Proje çalışmaları yapılmış ilçe ve ilimizde önemli ve değerli projeler hazırlanmıştır.
Proje Çalışmaları:

WEB - https://nurhakbarisoo.meb.k12.tr

Adres - Barış Mahallesi Nurhak

Yerleşim Yeri - Kahramanmaraş Nurhak Barış Beldesi

Adres - Barış Mahallesi Nurhak

Ulaşım Nurhak Elbistan Karayolu 22. km

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl Merkezine Uzaklık 180 km. İlçe Merkezine Uzaklık 18 km